SZOLGÁLTATÁSAINK

Teljeskörű állapotfelmérés

Szájhigiéniai kezelések

Esztétikai kezelések

Fogmegtartó kezelések

Gyermekfogászat

Fogpótlások

Lágyrészsebészet

Csontsebészet

Implantációs sebészet

Fogágybetegség kezelése

Soft laser kezelés

Arckozmetikai kezelések

Kiegészítő kezelések


VARGA DENT FOGÁSZAT
Tel: (1) 386-2031
Fax: (1) 381-0098

  Bejelentkezését fogadjuk:

H:
K:
Sz:
Cs:
P:
08 – 15
12 – 19
10 – 15
12 – 19
08 – 12

1117 Budapest,
Karinthy Frigyes út 5. I./14.


 
Teljeskörű állapotfelmérés
Számítógépes állapotregisztrálás, Oralkamerás képdiagnosztika, Szájvizsgálat

Rendelőnkben minden páciensnél a státuszfelvétel, ami a fogak és szájüregi képletek állapotának felmérését jelenti, elektronikus úton történik. A gyakorlatban ez úgy valósul meg, hogy az egyes elváltozásokat digitális úton, grafikusan rögzítjük, és a fogorvosi széknél található képernyőn Ön is láthatja jelenlegi állapotát. Az úgynevezett orálkamerával készült fényképek az egyes fogakról, képletekről szintén megtekinthetők ugyanitt.

Rákszűrés, Góckutatás

Minden páciensünk szájvizsgálata során rákszűrést végzünk a szájüreg képletein. Ez azért lényeges, mert hazánk sajnos vezető helyen áll a szájüregi daganatok vonatkozásában.
A gócbetegségek 10%-ban fogászati eredetűek, így fontos felmérni a szájvizsgálat és a röntgen alapján a lehetséges gócforrásokat a szájüregben és környékén. A gócbetegség a szervezet minden területén okozhat tüneteket, például bőrbetegséget, szemtüneteket, ízületi gyulladást, hajhullást stb.

Röntgendiagnosztika
Rendelőnkben a fogászati státusz felméréséhez és a sikeres kezelések érdekében minden páciensünknél készítünk panorámaröntgent. Ezzel megfelelő információhoz jutunk a teljes fogazat és a környező csont állapotáról, egyes anatómiai képletek pontos elhelyezkedéséről. Bizonyos esetekben ez nem elegendő, ezért kis röntgenfelvételeket is készítünk, melynek nagyobb a felbontása.
Röntgenen a következő elváltozások mutathatók ki:
• Kezdődő fogszuvasodás, fogszuvasodás két fog közötti területen
• Tömések, koronák alatti fogszuvasodás
• Fogászati gócok felkutatása
• Fogágybetegség
• Foggyökér körüli gyulladások
• Gyermekeknél a maradófogak elhelyezkedése, előtörése
• Bölcsességfogak helyzete
• Arcüregi elváltozások
• Állkapocsizületi betegségek
• Állkapocsban lévő folyamatok (ciszta, granulóma, idegentest)
• Állkapocstörések

Sok ember vélekedik úgy, hogy a fogászati röntgen káros az egészségre. Létezik ugyan a röntgensugárzásnak egészségügyi határértéke, de az általunk használt dózis messze alul marad ettől. Valójában ha egy év alatt 1000 kisröntgennek megfelelő sugárzás érne minket, még akkor is a határértéken belül maradnánk. Természetesen pácienseinknél ennél sokkal kevesebb felvételre van szükségünk, illetve modern berendezéseink lehetővé teszik a dózis minimalizálását. Így tehát elmondható, hogy a fogászati kezelések során ért röntgensugárzás nem ártalmas az egészségünkre.
Felmerülhet az a kérdés, hogy a CT (computer tomography)-vel mi a helyzet? Rendelőnkben ha szükséges, csak a legújabb típusú, 3 dimenziós CBCT felvételt szoktuk kérni. Ennek sugárterhelése a fogászati panorámaröntgennél alig magasabb. Így ettől sem kell tartani pácienseinknek.

CT kiértékelés

A két dimenziós panorámaröntgenhez képest a 3 dimenziós CT-, azaz CBCT- felvételek több információt nyújtanak a hozzáértőknek. CT-felvételt általában akkor kérünk, ha a panorámaröntgenen nem egyértelmű a diagnózis, például gócbetegség esetében. Más esetben, ha például implantációs fogpótlást szeretne a páciens, ugyanis a csont mennyisége, minősége a tér mindhárom irányában kiválóan látható és mérhető rajta. Az állkapocsízület elváltozásainál is nyerhetünk kiegészítő információt.

Kezelési terv készítése, Tanácsadás

Pácienseinknek a beavatkozások előtt felvázoljuk a szükséges teendőket, a kezelések sorrendjét, menetét és költségvonzatát. Ezt írásos dokumentációban át is adjuk Önnek, melyben részletesen leírjuk az egyes kezelések árát. Célunk, hogy fájdalommentesen, minél kevesebb lépésben érjük el, hogy pácienseink mosolyogva távozzanak tőlünk.

A legtöbb páciensnél a szájápolási szokásaik szorulnak tanácsadásra. Fogorvosunk, dentálhigiénikusunk az Ön aktuális állapotát felméri, és az Önnek megfelelő szájhigiénés termékeket ajánlják