SZOLGÁLTATÁSAINK

Teljeskörű állapotfelmérés

Szájhigiéniai kezelések

Esztétikai kezelések

Fogmegtartó kezelések

Gyermekfogászat

Fogpótlások

Lágyrészsebészet

Csontsebészet

Implantációs sebészet

Fogágybetegség kezelése

Soft laser kezelés

Arckozmetikai kezelések

Kiegészítő kezelések


VARGA DENT FOGÁSZAT
Tel: (1) 386-2031
Fax: (1) 381-0098

 

H:
K:
Sz:
Cs:
P:
10 – 15
12 – 20
08 – 14
10 – 20
08 – 12

1117 Budapest,
Karinthy Frigyes út 5. I./14.


 
Tejfogtömés
 Szuvasodás és azok következményes betegségei a tejfogazatban is megjelenhetnek. A tejfogak felépítése különbözik a maradó fogakétól, tágabb a fogbélüregük, vékonyabb a zománc és dentin rétegük. ezért ha a fogszuvasodás kialakul gyorsabban terjed, és hamarabb elérheti a fogbélkamrát, ami gyökérkezelést tehet szükségessé. A fogszuvasodás kialakulásában nagy szerepet játszik a nem megfelelő fogmosás, szájhigiénia, valamint a fogszuvasodás szempontjából helytelen ételek, italok fogyasztása. Elhanyagolt tejfogazat esetén a maradó fogazatban is könnyebben kialakulhatnak szuvasodások, valamint az idő előtt eltávolított tejfogak miatt beszűkülhet a fogív, ami később fogszabályozó kezelést tehet szükségessé.

A panaszok hasonlóak lehetnek, mint maradó fogak esetén: érzékenység édes italokra és ételekre, fájdalom, hideg-meleg érzékenység.

Szuvas tejfogak ellátása szempontjából egyik lehetséges kezelési mód a fog töméssel való ellátása. Ezzel megakadályozzuk a szuvasodás tovább terjedését, esetleg a szomszédos maradó fogak károsodását, valamint helyreállítjuk a megfelelő rágófunkciót. A tömőanyag más, mint amit a maradó fogak esztétikus tömések készítésére használunk, de esztétikailag hasonlóak. A tömőanyag kopásállósága megfelelő, kémiailag is képes kötni a foganyaghoz, és fluoridot is leadhat.

A tökéletes szájhigiénia a feltétele annak, hogy maximalizálni tudjuk a tömés várható élettartamát, és hogy ne induljon meg a tömés széle mentén másodlagos szuvasodás.