SZOLGÁLTATÁSAINK

Teljeskörű állapotfelmérés

Szájhigiéniai kezelések

Esztétikai kezelések

Fogmegtartó kezelések

Gyermekfogászat

Fogpótlások

Lágyrészsebészet

Csontsebészet

Implantációs sebészet

Fogágybetegség kezelése

Soft laser kezelés

Arckozmetikai kezelések

Kiegészítő kezelések


VARGA DENT FOGÁSZAT
Tel: (1) 386-2031
Fax: (1) 381-0098

 

H:
K:
Sz:
Cs:
P:
10 – 15
12 – 20
08 – 14
10 – 20
08 – 12

1117 Budapest,
Karinthy Frigyes út 5. I./14.


 
Mozgó fogak sínezése
 


A fogágybetegség a fogat körülvevő szövetek gyulladásos pusztulása. Az íny és a csont „sorvadásával” a fog tartása meggyengül, mozgathatóvá válik, végső esetben kihullik. A fogágybetegség kezelése során fel kell mérni a fogak megtarthatóságát, ugyanis egy szinten túl egyes fogak megtartása csak a többi fog kilátásait rontja.

 

Azonban indokolt esetben alkalmazhatunk bizonyos eljárásokat, mellyel a fogak stabilitását fokozni tudjuk. A fogágybetegség protokoll szerinti kezelése során a gyulladás csillapításával már sokszor megerősödnek a fogak. Azonban ez nem mindig elég, ezért szükség lehet a sínnel való megerősítésük. A sínezésnek célja, hogy a terhelést eloszlassa a fogak között, így a többi, erősebb fog átveszi a terhet a gyengébb fogról, illetve a különböző irányba mozgatható fogak összekötése által mobilitásuk lecsökken.

 

A sínezés többféleképpen történhet. A fogak összeköthetők fényre kötő anyaggal, melyet egy erős rostszál erősít meg, de akár a végleges pótlás, például híd is sínező hatással van a fogakra. Fontos, hogy a sín ne gátolja a páciens szájhigiéniás rutinjának hatékonyságát, tehát sima felszínű, a parodontális elveknek megfelelő, jó széli záródású, könnyen tisztítható legyen.