SZOLGÁLTATÁSAINK

Teljeskörű állapotfelmérés

Szájhigiéniai kezelések

Esztétikai kezelések

Fogmegtartó kezelések

Gyermekfogászat

Fogpótlások

Rögzített fogpótlások
(Korona, Híd, Betét, Héj)
Kivehető fogpótlások
(Részleges lemezes, teljes lemezes)
Implantációs fogpótlások
(Rögzített-csavaros vagy cementezett
Kivehető pattintós, stéges megoldások)

Lágyrészsebészet

Csontsebészet

Implantációs sebészet

Fogágybetegség kezelése

Soft laser kezelés

Arckozmetikai kezelések

Kiegészítő kezelések


VARGA DENT FOGÁSZAT
Tel: (1) 386-2031
Fax: (1) 381-0098

 

H:
K:
Sz:
Cs:
P:
10 – 15
12 – 20
08 – 14
10 – 20
08 – 12

1117 Budapest,
Karinthy Frigyes út 5. I./14.


 
Kivehető fogpótlások
 

Részleges lemezes pótlás

Amikor kivitelezhetetlen, hogy fix, rögzített fogpótlásunk el egy páciens, akkor részleges kivehető fogpótlást készítünk. Ilyenkor általában nem elegendő a meglévő fogak száma, vagy elhelyezkedése a fogívben, illetve ha elegendő számú fog is van, akkor sem elég stabilak, meggyengült a tartószövetük.

Ezek a pótlásféleségek a fogakon kívül pótolni tudják a fogak körüli íny és állcsontot is esztétikailag és funkcióban is. Kisebb-nagyobb mértékben beborítják a nyálkahártyát, a szájpadlást, a nyelv alatti területet, de a tervezésnél törekszünk arra, hogy minél kisebb területet fedjenek be.

Egyes esetekben a meglévő fogakat nem kezeljük, azok csak segítenek a pótlás megfelelő rögzítésében. Máskor a meglévő fogakat lecsiszoljuk, majd koronát vagy hidat ragasztunk fel rájuk, ez fogja a fogpótlás rögzített részét képezni. A rögzített részen láthatatlan, ún. rejtett (egyedi) finommechanikai rögzítőt alkalmazunk, mely a kivehető rész stabilitását biztosítja.

A kivehető részt a páciens otthon el tudja magának távolítani. Ez csak a tisztítás idejére szükséges, ezek a pótlások ugyanúgy mint a fogaink napi rendszerességű tisztítást igényelnek, ezzel lehet maximalizálni élettartamukat.

Elkészítésük időigényes, több üléses kezelést igényel.

 

 

Teljes lemezes pótlás

Teljesen fogatlan állcsont esetén kivehető teljes lemezes fogpótlást alkalmazunk. Az állcsont anatómiai viszonyai, a rágó és mimikai izmok, a nyelv valamint a szájpadlás vákuumhatása biztosítja a helyben tartását a pótlásnak. Feladata a fogak és az íny pótlása, az arc esztétikájának és a rágófunkció helyreállítása. A pótlás anyaga minden esetben műanyag, az íny rózsaszín, míg a műfogak színe a páciens igényeinek megfelelően választható.

A protézis elkészítése több ülésben zajlik, melyek során lenyomatvétel, harapási magasság meghatározása, a fogsor (esetenként többszöri) próbája történik. Ezek a munkafázisok mind azt szolgálják, hogy a pótlás mind funkciójában, mind esztétikájában a legmegfelelőbb legyen a páciens számára.

A munkánk még nem fejeződik be a kész fogpótlás átadása után, általában szükség van korrekcióra, mert a pótlás használata közben nyomhatja az ínyt, ami igen fájdalmas lehet. Ezek a panaszok a protézis korrigálásával megszüntethetőek.

A műfogsorral újra meg kell tanulni rágni és beszélni. Fokozott nyálképződés, ízérzés csökkenés figyelhető meg az átadást követően. A protézis szájba helyezése és kivétele az első időkben nehézséget jelenthet, de az átadásnál megtanítjuk ezt a pácienseinkenk. Az itt felsorolt kellemetlenségek csak átmenetileg vannak jelen, megfelelő hordási idő után elmúlnak.

A műfogsor tisztítása ugyanolyan fontos, mint a természetes fogainké. Napi rendszerességgel végzett tisztítást igényel, de érdemes étkezések után időzíteni a műfogsor megtisztítását. Ebben speciális fogkefék és tisztító folyadékok lehetnek segítségükre. A tökéletes szájhigiénia elengedhetetlen feltétele annak, hogy maximalizálni tudjuk egy pótlás hordási idejét.