SZOLGÁLTATÁSAINK

Teljeskörű állapotfelmérés

Szájhigiéniai kezelések

Esztétikai kezelések

Fogmegtartó kezelések

Gyermekfogászat

Fogpótlások

Lágyrészsebészet

Csontsebészet

Implantációs sebészet

Fogágybetegség kezelése

Soft laser kezelés

Arckozmetikai kezelések

Kiegészítő kezelések


VARGA DENT FOGÁSZAT
Tel: (1) 386-2031
Fax: (1) 381-0098

 

H:
K:
Sz:
Cs:
P:
10 – 15
12 – 20
08 – 14
10 – 20
08 – 12

1117 Budapest,
Karinthy Frigyes út 5. I./14.


 
Kiegészítő kezelésekExcochleáció

Foghúzást követően általában a 3. napon előfordulhat a sebmeder gyulladása, mely kellemetlen tünetekkel jár, és fogászati ellátást igényel. Előfordulását gondos fogmosással, a seb belsejének érintése nélküli, a seb környezetének tisztántartásával lehet megelőzni.

 

Ebben az esetben a rendelőben a fogmeder sebészi kitisztítása szükséges, mely újból indítja a gyógyulási folyamatot. Ezt a beavatkozást nevezzük excochleációnak. Érzéstelenítésben a fog helyét egy speciális eszközzel ismét bevéreztetjük, felfrissítjük a sebfelszíneket. Ezáltal újraindul a gyógyulási folyamat.

 

Csíkcsere

Ciszták, tályogok megnyitásakor, és circumcízió esetén egy speciális oldatba mártott gézcsíkot teszünk a sebbe. Ez gyulladásgátló hatásán kívül, segít a szövetnedveknek a levezetésében, valamint meggátolja a sebszélek záródását. A kezelés alatt naponta cserélni kell a csíkot, mivel az oldatnak a hatástartama csak 24 óra.

 

Sebtoilett

Sebtoilett során áttisztítjuk, leöblítjük, átmossuk a műtéti területet fertőtlenítő oldattal. Ez elősegíti a gyógyulást, valamint megakadályozza gyulladás kialakulásást.

Varratszedés

Ha varratok behelyezésére kerül sor, azokat a sebgyógyulás mértékétől függően 7-14 napig hagyjuk bent. Egy rövid, általában érzéstelenítést nem igénylő, egyszerű beavatkozással kerülnek eltávolításra.

Mechanikai, kémiai és elektromos vérzéscsillapítás

Az esetek egy részében a foghúzást, szájsebészeti beavatkozást követően a normálistól eltérően nagyobb vérzést tapasztalhatunk. Ebben az esetben az operációs területet vérzéscsillapítani kell. A vérzéscsillapítást mechanikai, kémiai és elektromos módszerekkel érhetjük el.

Mechanikai vérzéscsillapítás a sebnek az összenyomását vagy varratokkal való össszehúzását jelenti. A varratok eltávolítására egy hét múlva kerül sor.

Kémiai vérzéscsillapítás esetén speciális szivacsot használunk, amely a sebbe rakva csökkenti a vérzés mértékét, valamint beépülve a szervezetbe elősegíti a gyógyulást.

Elektromos vérzéscsillapítás egy speciális elektromos készülék használatával történik, amely képes elégetni a vérzést okozó ereket, hatékonyan csökkentve így a vérzést.