SZOLGÁLTATÁSAINK

Teljeskörű állapotfelmérés

Szájhigiéniai kezelések

Esztétikai kezelések

Fogmegtartó kezelések

Gyermekfogászat

Fogpótlások

Lágyrészsebészet

Csontsebészet

Implantációs sebészet

Fogágybetegség kezelése

Soft laser kezelés

Arckozmetikai kezelések

Kiegészítő kezelések


VARGA DENT FOGÁSZAT
Tel: (1) 386-2031
Fax: (1) 381-0098

 

H:
K:
Sz:
Cs:
P:
10 – 15
12 – 20
08 – 14
10 – 20
08 – 12

1117 Budapest,
Karinthy Frigyes út 5. I./14.


 
Gyökércsúcs műtétek
  

Gyökércsúcs műtétre az adott fog megtartása érdekében az érintett fog gyökércsúcsán lévő, általában konzervatív kezelésre nem múló elváltozás (granulóma, ciszta) miatt van szükség.

 

Ekkor a vizsgálatok azt igazolják, hogy a gyökércsúcs körül a csontban gyulladásos folyamat alakult ki, illetve ciszta képződött. Ezek az elváltozások pusztítják a csont egyre nagyobb területét, gócnak minősülnek, ezért eltávolításuk minden esetben indokolt. A fog megtartása érdekében ún. gyökércsúcsrezekciót (gyökércsúcs azon részének levágását és eltávolítását amely még a folyamatot fenntartó baktériumokat tartalmazhat) kell végezni. Fontos megjegyezni, hogy a beavatkozás csupán kísérlet a fog megtartása érdekében, az eredmény biztonsággal nem garantálható, de rendelőnkben az eredményesség 99% -ot eléri.

 

A műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük az ínyen vízszintes metszést ejtve, a gyökércsúcs felett található vékony csontréteget egy lencse nagyságú területen fúró vagy véső segítségével eltávolítjuk. Ezt követően végezzük el a rezekciót, a gyökércsúcs, valamint a körülötte elhelyezkedő gyulladásos eredetű szövetek eltávolítását. A műtétet megelőzően, vagy a műtét folyamán elkészített gyökértömés zárja le a gyökércsatornát a rezekciós felületen. A sebet ezt követően varratokkal egyesítjük. A varratok szokás szerint egy hét múlva kerülnek eltávolításra. A beavatkozást követően átmeneti arcduzzanat, fájdalom léphet fel, mely a kezelt arcfél kívülről történő hűtésével jelentősen csökkenthető. A műtét kapcsán keletkezett csontüreg a későbbiekben teljes értékű csontszövettel telítődik ki.