SZOLGÁLTATÁSAINK

Teljeskörű állapotfelmérés

Szájhigiéniai kezelések

Esztétikai kezelések

Fogmegtartó kezelések

Gyermekfogászat

Fogpótlások

Lágyrészsebészet

Csontsebészet

Implantációs sebészet

Fogágybetegség kezelése

Soft laser kezelés

Arckozmetikai kezelések

Kiegészítő kezelések


VARGA DENT FOGÁSZAT
Tel: (1) 386-2031
Fax: (1) 381-0098

 

H:
K:
Sz:
Cs:
P:
10 – 15
12 – 20
08 – 14
10 – 20
08 – 12

1117 Budapest,
Karinthy Frigyes út 5. I./14.


 
Gépi gyökértágítók
 

 

A gyökérkezelés során a gyökércsatorna megfelelő hosszának meghatározása után a célunk a gyökércsatornák feltárása, kitisztítása és hermetikus, maradéktalan lezárása, így a fog megmentésre kerül. A gyökércsatornák mechanikus tisztítása gyökérkezelő tűkkel történik.

Ennek hagyományos, de jól bevált módszere, amikor kézi reszelőkkel történik a gyökércsatornák feltágítása.

A technológia rohamos fejlődése a fogászat minden területén egyre inkább érvényesül. A sokak számára kellemetlen és hosszadalmas gyökérkezelés eszköztára szintén folyamatosan változik, hogy minél pontosabb és hatékonyabb munkát végezhessenek fogorvosok.

 

A legújabb gépi gyökértágítók speciális motorral meghajtva sokkal gyorsabban és hatékonyabban érik el ugyanazt az eredményt, sőt sokszor alaposabban képesek megmunkálni a gyökércsatorna falát.

Sok esetben előfordul, hogy kézi műszerekkel nem lehet feltágítani a gyökércsatornát, például beszűkült vagy görbült gyökércsatornák esetében, a gépi gyökértágítókkal lehetővé vált az ilyen esetek megoldása is. A két módszer (gépi és kézi módszer) kombinálása növeli a sikeres gyökérkezelések arányát, ezen kívül a páciensek is kellemesebb élménnyel távoznak. Összegezve a gépi gyökértágítók lehetővé teszik a munkafolyamatok lerövidítését, ezáltal az egész kezelés időtartama csökken, ami végeredményben a páciensek komfortérzetét növeli.

 

gepi_gyokertagitas

A gyökércsatornák alakja, lefutása igen változatos lehet (keresztmetszeti nézet)