SZOLGÁLTATÁSAINK

Teljeskörű állapotfelmérés

Szájhigiéniai kezelések

Esztétikai kezelések

Fogmegtartó kezelések

Gyermekfogászat

Fogpótlások

Lágyrészsebészet

Csontsebészet

Implantációs sebészet

Fogágybetegség kezelése

Soft laser kezelés

Arckozmetikai kezelések

Kiegészítő kezelések


VARGA DENT FOGÁSZAT
Tel: (1) 386-2031
Fax: (1) 381-0098

 

H:
K:
Sz:
Cs:
P:
10 – 15
12 – 20
08 – 14
10 – 20
08 – 12

1117 Budapest,
Karinthy Frigyes út 5. I./14.


 
Elektronikus gyökércsatornahossz bemérőA gyökérkezelés során az egyik fő kérdés a gyökércsatorna hossza, mert a gyökércsatornát teljes hosszában, résmentesen kell gyökértömőanyaggal feltölteni. Ez azért ilyen fontos, mert ha a gyökértömés nem megfelelő hosszúságú, például túl rövid lesz, akkor egy olyan holttér jön létre ami kedvez a baktériumok számára, ugyanis az immunrendszertől elszigetelve elszaporodhatnak.

A gyökércsatorna hosszának bemérésére hosszú ideig csak a tapasztalat és a kiegészítő röntgen (gyökérkezelő tűvel történő bemérés) állt rendelkezésre. Ezzel a megoldással jó eredmény érhető el, de kétségtelenül rejtve marad illetve félrevezető eredményt adhat az a jelenség, amikor a gyökérbe lépő erek idegek nem közvetlenül a gyökér végén hanem kicsit mellette sok esetben felette lépnek a fogba, hiszen a röntgen csak két dimenziós képet ad a fogról, vagyis a rétegek egymásra vetülnek.

 

csatornahossz

Napjaink technológiája lehetővé tette, hogy ezt a bemérést más módszerekkel megerősítsük, esetenként kiváltsuk. Egy elektromos eszköz (apexlokátor) képes a szövetek ellenállásából kimutatni, hol jár a gyökérkezelő tű. Ez milliméter pontosságú bemérést tesz lehetővé, így a gyökértömés sikerességi rátáját is megsokszorozza.