SZOLGÁLTATÁSAINK

Teljeskörű állapotfelmérés

Szájhigiéniai kezelések

Esztétikai kezelések

Fogmegtartó kezelések

Gyermekfogászat

Fogpótlások

Lágyrészsebészet

Csontsebészet

Implantációs sebészet

Fogágybetegség kezelése

Soft laser kezelés

Arckozmetikai kezelések

Kiegészítő kezelések


VARGA DENT FOGÁSZAT
Tel: (1) 386-2031
Fax: (1) 381-0098

 

H:
K:
Sz:
Cs:
P:
10 – 15
12 – 20
08 – 14
10 – 20
08 – 12

1117 Budapest,
Karinthy Frigyes út 5. I./14.


 
Fogfelező műtét
 Fogfelező műtétet a nagyőrlő fogak esetén a fog megtartása érdekében szoktunk végezni, amikor valamelyik gyökerén olyan elváltozás van, mely indokolttá teszi az eltávolítását, szájban már nem megtartható.

Amíg nem álltak rendelkezésre a modern sebészet eszközei, addig ez az egész fog eltávolítását jelentette, annak ellenére, hogy 1 vagy 2 gyökér még a csontban tartható lett volna. A modern szájsebészet az esetek többségében már lehetővé teszi, hogy a fog menthetetlen gyökerének a fog többi gyökerétől történő elválasztásával, a még ép, és várhatóan még hosszú ideig a szájban tartható gyökerek megtartását. Így lehetővé válik a fog koronázásával az anatómiai korona egységének helyreállítása és elkerülhető a mellette lévő fogak előkészítésével járó 3 tagú híd készítése.

 

 

A műtétet, csakúgy, mint a foghúzást helyi érzéstelenítésben végezzük. A beavatkozás során a fogat elfelezzük a foggyökerek oszlásának megfelelően, majd eltávolítjuk a menthetetlen fogrészt. A műtét utáni duzzanat és fájdalom a műtét napján, a kezelt arc fél kívülről történő hűtésével jelentősen csökkenthető. Az eltávolított gyökér helye csonttal telődik a gyógyulása során, ez alatt az idő alatt általában ideiglenes koronát hordanak a páciensek.