SZOLGÁLTATÁSAINK

Teljeskörű állapotfelmérés

Szájhigiéniai kezelések

Esztétikai kezelések

Fogmegtartó kezelések

Gyermekfogászat

Fogpótlások

Lágyrészsebészet

Csontsebészet

Implantációs sebészet

Fogágybetegség kezelése

Soft laser kezelés

Arckozmetikai kezelések

Kiegészítő kezelések


VARGA DENT FOGÁSZAT
Tel: (1) 386-2031
Fax: (1) 381-0098

 

H:
K:
Sz:
Cs:
P:
10 – 15
12 – 20
08 – 14
10 – 20
08 – 12

1117 Budapest,
Karinthy Frigyes út 5. I./14.


 
Fogfehérítés

 

Napjainkban a növekvő esztétikai igények miatt egyre többen vágynak a hófehér fogakra és a vakító, „hollywoodi” mosolyra. Ezt könnyen elérheti rendelőnkben, ahol a LED-lámpás rendelői fogfehérítő eljárásnak köszönhetően ez teljesen biztonságos és fájdalommentes.

Kémiai fogfehérítés során egy speciális anyag kerül a fogak elülső, látható felszínére, majd a megvilágítás hatására aktiválódik a fogfehérítő anyag. Ezáltal a zománcrétegbe lerakódott mikroszennyeződések és színanyagok elbomlanak, optikailag fehérebb színt kölcsönözve a fogaknak.

A fogfehérítés a fogak teljes átvizsgálásával kezdődik, az ellátást igénylő fogakat kezelni kell. A végleges pótlásokat és a töméseket csak a fogfehérítés után lehet elkészíteni, mivel ezeknek a színe nem változik a kezelés során.

A fogfehérítés első lépése a fogak megtisztítása a különböző lerakódásoktól, lepedéktől, fogkőtől. Ezután következik a fogak jelenlegi fogszínének meghatározása a fogszínskála segítségével, ezzel tudjuk ellenőrizni és szemléltetni, hogy hány árnyalatot fehéredtek a fogai. A tényleges fogfehérítés első lépéseként felhelyezünk egy speciális ínyvédőt, hogy óvjuk a lágy szöveteket a fogfehérítő anyag maró hatásával szemben. Ezt követően kerül fel fogakra a professzionális fogfehérítő gél, amelyet 20 percig LED-lámpával világítunk meg. A kezelés alatt a gél 2 x 20 percig van fenn fogain. Általában két-három árnyalatot lehet fehéríteni az eredeti fogszínen egy kezeléssel.

A tartósabb hatás kedvéért a rendelői fogfehérítést ki szoktuk egészíteni egy otthoni fogfehérítéssel is. A páciensről vett előzetes lenyomat alapján a fogtechnikus készít egy műanyag sínt, amely befedi a kezelt fogfelületeket. A kezelést követően naponta kell a sínbe rakni egy speciális, otthoni fogfehérítő anyagot és rajtahagyni azt a fogakon 1-2 óráig, vagy egész éjszakára.

Fogfehérítést követően, mivel nagy töménységű maró anyaggal végezzük azt, gyakran érzékennyé válnak a fogak átmenetileg. A kezelt felszínek igen érzékenyek a színanyagokra, ezért pár étel és ital fogyasztását mellőzni kell a fehérítést követő 2-3 hétben. Ilyenek például a kávé, tea, vörösbor, piros gyümölcsök, színes zöldségek fogyasztása és a dohányzás mellőzése. A fogfehérítést követő 2-3 hét után lehet a végleges töméseket és pótlásokat elkészíteni, amikor a fehérített fogszín már megállapodott.

A gyökérkezelt fogak gyakran elszíneződnek sárgásan, szürkésen. Ilyen esetekben a fogak fogfehérítésére a belső fogfehérítő eljárást ajánljuk. Ugyanolyan fogfehérítő anyaggal végezzük, mint a hagyományos fogfehérítést. A kivitelezésében és időtartamában azonban különbség van. Ilyenkor a fedőtömést eltávolítjuk a gyökértömés fölött, és a keletkezett üregbe helyezzük az anyagot, majd ideiglenes töméssel zárjuk le. A fogfehérítő anyagot naponta cseréljük ily módon a fogban, amíg el nem érjük a páciens által kívánt fogszínt.