SZOLGÁLTATÁSAINK

Teljeskörű állapotfelmérés

Szájhigiéniai kezelések

Esztétikai kezelések

Fogmegtartó kezelések

Gyermekfogászat

Fogpótlások

Lágyrészsebészet

Csontsebészet

Implantációs sebészet

Fogágybetegség kezelése

Soft laser kezelés

Arckozmetikai kezelések

Kiegészítő kezelések


VARGA DENT FOGÁSZAT
Tel: (1) 386-2031
Fax: (1) 381-0098

 

H:
K:
Sz:
Cs:
P:
10 – 15
12 – 20
08 – 14
10 – 20
08 – 12

1117 Budapest,
Karinthy Frigyes út 5. I./14.


 
Fluoridálás
 

 

A fluorid alkalmazásáról a mai napig megoszlik a közvélemény, azonban a megfelelő módon és mennyiségben alkalmazva a fog szöveteire számos jótékony hatással van. A fogszuvasodás jelenleg az egész világon népbetegség. Az elhanyagolt fogszuvasodás a fog gyulladásához, súlyos esetben a fog elvesztéséhez vezethet. Sajnos sokszor a tökéletes szájhigiéniával sem tudjuk megelőzni kialakulását, ugyanis olyan egyéni adottságok is befolyásolják, mint a nyál összetétele, a fog formája. Gyakran olyan mély barázdákkal rendelkeznek az őrlőfogak, melyből a legalaposabb tisztítással sem tudjuk maradéktalanul eltávolítani a lepedéket és a fogszuvasodást okozó baktériumokat.

 

A fluorid segíti a fogzománc megerősödését, a kioldódott ásványi anyagok visszaépülését, ezen kívül a baktériumok anyagcseréjét gátolja. Összességében a fogszuvasodás ellen hat, a megelőzésében és a kezdődő fogszuvasodás gyógyításában is szerepet játszik, ugyanis vissza tudja fordítani egy bizonyos szintig a folyamatot.

 

Rengeteg cikket találhatunk a fluorid ártalmas hatásairól. Valójában, mint sok egyéb anyagnál, a kontrollált és előírt mennyiségben nem káros, de ha nem megfelelően alkalmazzuk, túladagolhatjuk. Természetesen a fogkrémek, szájvizek, otthon alkalmazható készítmények csak olyan mennyiségben tartalmaznak fluoridot, mely kifejti jótékony hatását, de nem ártalmas szervezetünkre.

 

 

Fogorvosi rendelőkben helyileg, fluoridos ecsetelést alkalmazunk, mely nagy koncentrációban tartalmaz fluoridot, ezért nem alkalmazható otthon.

 

Mikor alkalmazzuk a fluoridos ecsetelést:

  • A fogszuvasodás korai fázisában, amikor a fogzománc szerkezete még visszaállítható megfelelő mennyiségű fluoriddal
  • Szabaddá váló fognyakak, fognyaki kopások érzékenységének csökkentésére
  • Sav hatások miatt érzékeny fogak kezelésére
  • A fogak ellenállóképességének növelésére
  • A fogszuvasodás megelőzésére gyermekek esetén