SZOLGÁLTATÁSAINK

Teljeskörű állapotfelmérés

Szájhigiéniai kezelések

Esztétikai kezelések

Fogmegtartó kezelések

Gyermekfogászat

Fogpótlások

Lágyrészsebészet

Csontsebészet

Implantációs sebészet

Fogágybetegség kezelése

Soft laser kezelés

Arckozmetikai kezelések

Kiegészítő kezelések


VARGA DENT FOGÁSZAT
Tel: (1) 386-2031
Fax: (1) 381-0098

 

H:
K:
Sz:
Cs:
P:
10 – 15
12 – 20
08 – 14
10 – 20
08 – 12

1117 Budapest,
Karinthy Frigyes út 5. I./14.


 
Csontplasztika
  

Több célból végezhetünk csontplasztikát, amely során az állcsontok alakját változtatjuk meg.

 

Protetikai célú csontplasztika

Gyakran a fogak elvesztését követő csontátépülési folyamatok során kedvezőtlen csontforma alakulhat ki. Ez nehezítheti a protézisek hordását, csökkentheti azok stabilitását, és ezeken a területeken gyakoribbá válhatnak a fogpótlás okozta feltörések előfordulása. Az állcsontok alakjának korrekciójával teremthetünk ideális feltételeket a fogpótlások hordásához.

Előfordulhat rosszul kialakított protézisek hordásakor, hogy a nem megfelelő tehereloszlatás és terhelés miatt fejlődnek ki kinövések ezeken a területeken, lehetetlenné téve a meglévő pótlás hordását. Ilyenkor a kinövés eltávolításán kívül új pótlás készítése is szükségessé válik.

 

Esztétikai célú csontplasztika

Keletkezhetnek jóindulatú csontkinövések a szájüregben. Amik, hogy ha esztétikailag zavaró helyen vannak, akkor eltávolításuk válhat szükségessé.

 

Parodontológiai csontplasztika

A tasaksebészet során szükségessé válhat a tasak falát képző csontkrátereknek az eltávolítására. Így megteremthetjük a gyógyuláshoz szükséges ideális körülményeket.

 

Ezeket a beavatkozásokat mindig helyi érzéstelenítésben végezzük. A csontot fedő ínyt, vagy nyálkahártyát lefejtve férünk hozzá a csonthoz. A csontot speciális fúróval eltávolítjuk, majd zárjuk fölötte a sebet varratokkal. A varratok eltávolítására a műtétet követő 7-10 napon belül kerül sor.