SZOLGÁLTATÁSAINK

Teljeskörű állapotfelmérés

Szájhigiéniai kezelések

Esztétikai kezelések

Fogmegtartó kezelések

Gyermekfogászat

Fogpótlások

Lágyrészsebészet

Csontsebészet

Implantációs sebészet

Fogágybetegség kezelése

Soft laser kezelés

Arckozmetikai kezelések

Kiegészítő kezelések


VARGA DENT FOGÁSZAT
Tel: (1) 386-2031
Fax: (1) 381-0098

 

H:
K:
Sz:
Cs:
P:
10 – 15
12 – 20
08 – 14
10 – 20
08 – 12

1117 Budapest,
Karinthy Frigyes út 5. I./14.


 
Csontátültetés
 


A csontpótlás egyik módja, amikor a szervezet más területéről csontot ültetnek a tervezett implantátum helyére az állcsontra. Ez történhet a szájüreg területéről is, de innen gyakran nem nyerhető elég csont, ezért szükség lehet a test egyéb területeiről (csípőcsont, sípcsont, koponyacsont), mert ezekről a területekről több csont nyerhető.

 

A szájüregben főleg a következő helyekről nyerhetünk csontot: az alsó állcsont elülső területe, az állkapocs felhágóága, és a felső állcsont leghátsó része. Innen korlátozott a kivehető csont mennyisége és a minősége sem a legjobb. Ezért sokszor más területekről, a legtöbb esetben a csípőből nyerhetünk elegendő csontot.

 

A csípőcsontátültetés altatásban történik, fekvőosztályos háttérrel rendelkező intézményben. Két orvosi csapat dolgozik, az egyik a csípőcsont eltávolításban vesz részt, a másik a szájüregi feltárásban és a csontblokk rögzítésében. Az eltávolított csontdarabot csavarokkal rögzítik az állcsontra. A gyógyulási ideje kb. 3 hónap, utána elvégezhető az implantáció. Rendelőnkben lehetőség van az ilyen esetek megoldására is, ugyanis a Szegedi Tudományegyetem Arc-, Állcsont-, és Szájsebészeti Klinikájával kooperációban dr. Varga Rita szájsebész szakorvosunk már számtalan ilyen beavatkozást végzett.

 

A műtét után néhány napig kímélő, mozgásszegény életmódot kell folytatni. A jobb gyógyulás és a szövődmények megelőzésének érdekében antibiotikumot és fájdalomcsillapítót kell szedni. A műtét után érzékeny lehet a csípő környéke, de ez idővel csökken, majd megszűnik.