SZOLGÁLTATÁSAINK

Teljeskörű állapotfelmérés

Szájhigiéniai kezelések

Esztétikai kezelések

Fogmegtartó kezelések

Gyermekfogászat

Fogpótlások

Lágyrészsebészet

Csontsebészet

Implantációs sebészet

Fogágybetegség kezelése

Soft laser kezelés

Arckozmetikai kezelések

Kiegészítő kezelések


VARGA DENT FOGÁSZAT
Tel: (1) 386-2031
Fax: (1) 381-0098

 

H:
K:
Sz:
Cs:
P:
10 – 15
12 – 20
08 – 14
10 – 20
08 – 12

1117 Budapest,
Karinthy Frigyes út 5. I./14.


 
Arcüregemelés


A csontpótlások egyre bővülő tárháza lehetővé tette a szélesebb körű implantálás lehetőségét. Sorvégi foghiány az egyik fő indikációja az implantálásnak, ugyanis az ilyen eseteket rögzített pótlással, híddal már nem lehet megoldani. Ilyenkor a csontkínálattól függ az implantátum behelyezhetősége. A felső nagyőrlők esetében, ha nincs elegendő csont, akkor az arcüregemeléssel elég csont építhető oda, amely megtartja az implantátumot.

A műtét helyi érzéstelenítésben történik. A nyálkahártya feltárását követően az arcüreg csontos falán nyílást képeznek, melyen keresztül fellazítják az arcüreget bélelő nyálkahártyát. Ezt az üreget feltöltik csontpótló anyaggal, majd membránnal fedik. A nyálkahártyát varratokkal zárják.

 

Az implantáció sok esetben a csontpótlással egy időben megtörténhet, de előfordul, hogy várni kell a gyógyulásra 6-9 hónapot.

 

A beavatkozás fájdalommentes, de fontos a műtét után az előírásoknak megfelelően utógondozni a műtéti területet. A seb környékét hűtsük naponta többször, maximum 10-15 percig. Fontos a kiváló szájhigiénia biztosítása, a műtéti terület óvatos tisztítása.