SZOLGÁLTATÁSAINK

Teljeskörű állapotfelmérés

Szájhigiéniai kezelések

Esztétikai kezelések

Fogmegtartó kezelések

Gyermekfogászat

Fogpótlások

Lágyrészsebészet

Csontsebészet

Implantációs sebészet

Fogágybetegség kezelése

Soft laser kezelés

Arckozmetikai kezelések

Kiegészítő kezelések


VARGA DENT FOGÁSZAT
Tel: (1) 386-2031
Fax: (1) 381-0098

  Bejelentkezését fogadjuk:

H:
K:
Sz:
Cs:
P:
08 – 15
12 – 19
10 – 15
12 – 19
08 – 12

1117 Budapest,
Karinthy Frigyes út 5. I./14.


 
Altatás


 

A modern fogászat alapelve, hogy minden beavatkozás fájdalommentesen történjen. Mégis rengeteg ember annyira fél, hogy inkább messzire elkerüli a fogorvosi rendelőket és csak erős fájdalom, szövődményes betegségek esetén keresi fel fogorvosát, amikor már visszafordíthatatlan állapotok lépnek fel.

Rendelőnkben lehetőség van arra, hogy a kezeléseket aneszteziológus szakorvos segítségével, éber szedáció mellett végezzük el. A szedálás elősegíti a szorongás oldását, fájdalomcsillapítást, csökkenti a félelem érzetet. A szedált páciens nem kerül teljesen alvó állapotba, de sokkal nyugodtabban viseli a kezelést és összességében sokkal rövidebbnek éli meg a kezelést.

A beavatkozást az aneszteziológus orvossal történő konzultáció, alapos kivizsgálás előzi meg, hogy megbizonyosodjunk az Ön egészségi állapotáról. A pácienseinket megkérjük, hogy a beavatkozás előtt 5 órával ne egyenek, és 2 órával ne igyanak. A kezelés folyamán intravénás gyógyszerekkel érjük el a kívánt hatást, mely egy felszínes alváshoz hasonló állapotot okoznak. A szedáció során az altatóorvos folyamatosan ellenőrzi a vérnyomást, pulzust, véroxigén szintet. A kommunikáció fennáll végig a kezelés alatt az orvos és páciens között, Ön képes nyitni-csukni, elmozdulni.

A beavatkozás kockázata minimális. A szedálás után egy napig ne vezessen járművet, ne végezzen munkát! Esetleges mellékhatások léphetnek fel, úgymint hányinger, hányás, fejfájás, szédülés.

 

Az éber szedációt a következő beavatkozásoknál ajánljuk:

  • Hosszan tartó szájsebészeti kezelések
  • Implantáció
  • Egy, hosszabb ülésben történő beavatkozásnál
  • Fogászati beavatkozásoktól fokozottan félő pácienseknél, gyermekeknél
  • Kevéssé együttműködő pácienseknél